اخبار سلامت و پزشکی > پزشکی

یک ماده مغذی که اثر زیان‌بار نمک بر روی فشار خون خنثی می‌کند



به گزارش همشهری آنلاین بیماری فشار خون بالا یا پرفشاری خون یکی از علل اصلی حمله‌های قلبی و سکته‌های مغزی است.

فشار خون بالا که به آن فشار خون بالا نیز گفته می‌شود، یکی از دلایل اصلی حملات قلبی و سکته مغزی است. این بیماری به رگ‌های خونی آسیب می‌رساند و قلب را مجبور به کار سخت‌تر می‌کند. این وضعیت با گذشت زمان افراد را در معرض خطر بیشتری برای مشکلات جدی قلبی و حتی مرگ زودرس قرار می‌دهد.

اما یک بررسی جدید از دانشگاه آمستردام نشان داده است که یک راه ساده برای مبارزه با اثرات زیان‌بار نمک (کلرید سدیم) وجود دارد: مصرف بیشتر پتاسیم. پتاسیم یک ماده معدنی است که به متعادل‌کردن اثرات نمک در بدن کمک می‌کند. این ماده با کمک به بدن در خلاص‌شدن از شر سدیم اضافی (بخش اصلی نمک) از طریق ادرار عمل می‌کند. این اثر به کاهش فشار خون و محافظت از قلب کمک می‌کند.

پتاسیم در بسیاری از غذاهای سالم مانند موز، آووکادو، سیب‌زمینی، شیر، ماهی سالمون یا آزاد، لوبیا و سبزی‌های برگ‌دار یافت می‌شود. به‌عنوان‌مثال، یک موز حدود ۳۷۵ میلی‌گرم پتاسیم دارد. یک سیب‌زمینی متوسط حدود ۵۰۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد.

یک وعده ماهی سالمون یا آزاد پخته شده حدود ۷۸۰ میلی‌گرم و یک فنجان شیر حدود ۳۷۵ میلی‌گرم پتاسیم دارد. این غذاها نه‌تنها سرشار از پتاسیم هستند، بلکه معمولاً میزان نمک یا سدیم آنها کم است و این وضعیت آنها را به‌ویژه برای سلامت قلب مفید می‌کند.

دریافت پتاسیم از طریق غذاها اثر محافطتی بر قلب دارد

این تحقیق درباره رژیم‌های غذایی و پیامدهای سلامتی بیش از ۲۴۰۰۰ نفر بین ۴۰ تا ۷۹ سال را بررسی کرد. پژوهشگران این افراد را نزدیک به ۲۰ سال پیگیری کردند. آنها دریافتند افرادی که پتاسیم بیشتری مصرف می‌کردند، به‌طورکلی فشار خون پایین‌تری داشتند.

این اثر کاهنده فشار خون پتاسیم در زنانی که نمک زیادی مصرف می‌کردند، قوی‌تر بود. مهم‌تر از آن، کسانی که بیشترین میزان مصرف پتاسیم را داشتند، در مقایسه با کسانی که کمترین میزان پتاسیم را مصرف می‌کردند، ۱۲ درصد کمتر در معرض خطر بستری‌شدن در بیمارستان یا مرگ ناشی از مشکلات قلبی بودند.

جالب اینجاست که فواید پتاسیم در افراد صرف‌نظر از میزان نمکی که مصرف می‌کردند، مشاهده شد. این بدان معناست که پتاسیم ممکن است از قلب به بیش از یک طریق محافظت کند – نه فقط با کمک به حذف سدیم از بدن، بلکه احتمالاً با حمایت از سلامت رگ‌های خونی و عملکرد قلب به طور گسترده‌تر.

سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که بزرگسالان روزانه حداقل ۳.۵ گرم پتاسیم مصرف کنند. همچنین پیشنهاد می‌کند که میزان مصرف سدیم باید کمتر از ۲ گرم در روز باشد که معادل حدود ۵ گرم نمک در روز است. اکثر افراد نمک به خصوص اگر غذاهای آماده و بسته‌بندی‌شده یا فست‌فود زیادی مصرف کنند، سدیم یا نمک بسیار بیشتری از این مقدار و پتاسیم بسیار کمتری مصرف می‌کنند، به خصوص اگر غذاهای بسته‌بندی شده یا فست‌فود زیادی مصرف کنند.

تولیدکنندگان مواد غذایی می‌توانند با استفاده از نمک پتاسیم‌دار به جای نمک معمولی در غذاهای فراوری شده، به بهبودی سلامت عمومی کمک کنند.

این اقدامی می‌تواند تأثیر بزرگی ایجاد کند، زیرا بسیاری از مردم بیشتر نمک خود را از این نوع غذاها دریافت می‌کنند. در همین حال، افراد می‌توانند با انتخاب غذاهای تازه و طبیعی مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، آجیل و لبنیات به جای میان‌وعده‌های شور یا غذاهای آماده، به خود کمک کنند.

منبع: Knowridge



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا