داروهای جدید ضد چاقی ممکن است به درمان میگرن هم کمک کنند
به گزارش همشهری آنلاین پژوهشگران دریافتند که درمان با داروهای آگونیست GLP-1 صرف نظر از اینکه کاهش وزن ایجاد کنند یا نه، به کاهش دفعات سردرد میگرنی کمک میکنند به طوری که میتوانند تعداد روزهایی را در ماه که افراد مبتلا به سردرد هستند، به نصف کاهش دهند.
بررسی مشاهدهای آنها شامل ۲۶ بزرگسال مبتلا به چاقی و میگرن مزمن بود که به مدت ۱۲ هفته روزانه ۱.۲ میلیگرم داروی لیراگلوتاید دریافت کردند. میگرن مزمن به عنوان داشتن ۱۵ روز یا بیشتر سردرد در ماه تعریف میشود.
شرکتکنندگان در این بررسی سردردهای میگرنیشان را ثبت میکردند و در پایان دوره نظارت، به طور متوسط ۱۱ حمله کمتر در ماه گزارش کردند.
این پژوهشگران میگویند: «اغلب بیماران در طول دو هفته اول درمان احساس بهتری داشتند و کیفیت زندگیشان به طور قابلتوجهی بهبود پیدا کرده بود.»
به علاوه به گفته این پژوهشگران این مزیت کاهش سردرد برای سه ماه ادامه داشت، حتی اگر کاهش وزن از نظر آماری معنیدار نبود.
پژوهشگران میگویند داروهای GLP-1 ممکن است با کاهش فشار مایع مغزی و کند کردن آزادسازی یک پپتید عصبی (نوروپپتید) کلیدی تحریککننده ایجاد میگرن به مقابله با میگرن کمک کنند.
یک کارآزمایی بالینی تصادفی و دوسوکور (double -blind randomize) که فشار داخل جمجمه را نیز اندازهگیری میکند، درباره درمان میگرن با این دارو نیز اکنون در حال برنامهریزی است.
مشکل درمان میگرن
پژوهشگران تخمین میزنند که بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان با میگرن زندگی میکنند، یک بیماری عصبی که باعث سردردهای شدید و مزمن میشود و اغلب با مشکلات دیگری مانند حالت تهوع و حساسیت به نور همراه است.
تعداد سردردهای میگرنی که یک فرد در هر ماه تجربه میکند، بسته به وضعیت و سلامت کلی او متفاوت است. افراد مبتلا به میگرن مزمن میتوانند ۱۵ روز یا بیشتر در هر ماه این سردردها را تجربه کنند. سردردهای میگرنی همچنین از نظر شدت و مدت زمان متفاوت هستند و معمولاً بین چهار تا ۷۲ ساعت طول میکشند.
در حال حاضر، میگرن با تجویز داروها و تغییرات سبک زندگی برای پیشگیری از عوامل محرک میگرن مانند استرس، خواب نامناسب، غذاهای خاص و عوامل محیطی مانند بوهای تند، صداهای بلند یا نور شدید درمان میکنند. با وجود پیشرفتهای جدید، هنوز نیاز برآورده نشدهای در درمان میگرن وجود دارد که بار قابل توجهی را بر بیماران تحمیل میکند.
منبع: هلثدی