فوت و فن تهیه ترشی نازخاتون اصل مازندران با آب انار
همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: خاستگاه ترشی نازخاتون بهشهر در استان مازندران است. اگر چه نازخاتون غذای سادهای است، اما طعم نهایی آن پیچیده است و طعم بادمجان دودی با طراوت سبزی و تند بودن آب آن، این چاشنی را فوق العاده میکند.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه ترشی آلبالو خوشرنگ و خوشمزه به روش خانگی
مواد اولیه
بادمجون ۴ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۲ عدد
فلفل تند ۲ عدد
سیر ۵ حبه درشت
سبزی به اندازه یه مُشت (ریحان،نعنا و ترخون یا مرزه)
آبغوره ۱ لیوان
سرکه نصف لیوان
نمک، فلفل سیاه و گلپر به اندازه کافی
طرز تهیه
بادمجان ها را به همراه گوجه فرنگی و فلفل تند می گذاریم تا حسابی کبابی شود. سپس از روی حرارت برمی داریم و روی آن را یک کیسه فریزر می کشیم و اجازه می دهیم نیم ساعت بماند تا پوست آن به راحتی جدا شود.
وقتی پوست بادمجان ها و گوجه ها را کندیم پوست شان را می گیریم و آنها را ساتوری می کنیم. البته بهتر است از گوجه کال استفاده کنید چون ترشی اصل نازخاتون با گوجه کال است.
فلفل های کبابی را نیز ریز ریز خرد می کنیم. حبه های سیر را نیز له و ریز خرد می کنیم.
ریحان،نعنا و ترخون یا مرزه را نیز ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
حالا همه مواد را داخل یک کاسه می ریزیم و به آن نمک، فلفل سیاه و گلپر اضافه و مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم و ۵ دقیقه روی حرارت می گذاریم تا مواد به خورد هم برود. در آخر سرکه و آبغوره را اضافه می کنیم و ترشی را مجددا مخلوط می کنیم. اضافه کردن سرکه کاملا اختیاری است و می توانید استفاده نکنید. می توانید به جای ترکیب آبغوره و سرکه از ترکیب نصف لیوان آبغوره و نصف لیوان آب انار استفاده کنید تا ترش تر و خوشمزه تر شود. بعد از مخلوط کردن ترشی آن را از روی حرارت برمی داریم و اجازه می دهیم کاملا خنک شود سپس آن را در ظرف شیشه ای دردار می ریزیم و درب آن را محکم می بندیم. ترشی را حتما در یخچال نگه داری کنید. ترشی نازخاتون را می توانید بعد از چند روز یا از همان روزی که تهیه کردید میل کنید. نوش جان.
نکات طلایی
برای خوش طعم تر شدن ترشی نازخاتون می توانید به جای استفاده از نمک از دلار استفاده کنید.
اگر سیر تازه در دسترس داشتید حتما از آن به همراه ساقه استفاده کنید.
ترشی نازخاتون را حداکثر تا یک ماه می توانید نگه داری کنید چون آبغوره زود کپک می زند.